Introduktion til Religionsstudier: Komparativ Religion

Forfattere

En bearbejdning og delvis omskrivning foretaget af Tim Jensen og Karna Kjeldsen af et engelsksproget udkast til en indledning til Horisont – en tekstbog for danske gymnasieskoler, redigeret af lektorer Annika Hvithamar og Tim Jensen samt gymnasielærere Allan Ahle og Lene Niebuhr, udgivet af Gyldendal, København 2013. Den oprindelige indledning er skrevet af Annika Hvithamar og Tim Jensen ud fra bidrag af J. Podemann Sørensen.

Institution

Department of the study of religion, University of Southern Denmark

Tak til udgiveren, Gyldendal, og til vores IERS-gymnasiepartner, Nyborg Gymnasium, for tilladelse til at bruge materialet og de engelske oversættelser som udgangspunkt for denne bearbejdning samt for deres hjælp i forbindelse med udarbejdelsen af dette modul.

Abstract

Dette modul giver en introduktion til nogle af de vigtige begreber og klassifikationer, der er udviklet for og brugt som værktøjer til systematiske og komparative studier af religion. Modulet fokuserer på myter, ofring og den rituelle proces og præsenterer eksempler på analyse af disse fra forskellige religioner.